текущ регион » София

Учени от университета Лавал в Квебек създадоха умна тениска, която следи в реално време темповете на дишането на човека, който я носи, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

За целта не се използват захванати за тялото жици, електроди или сензори, а антена, пришита към тениската в гръдната област. Антената е създадена от кухо оптично влакно, чиято вътрешна стена е обшита с тънък слой сребро.

От 15 юни роумингът няма да отпадне, нито ще бъде по-скъп. Просто ще бъде таксуван по друг начин и ще бъде таксуван в полза на българския потребител.

Това каза Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията, пред БНТ.

Той обясни, че като европейски граждани във всяка точка на ЕС, включително Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, хората ще могат да говорят на този тарифен план и да ползват същите гласови услуги, SMS-и и пренос на данни, както в България.

Споделените работни пространства се радват на нарастващ интерес. Последните проучвания във вид на световна статистика отбелязват наличието на 13 800 споделени работни пространства с тенденция към удвояване до 2020-та година, съобщава БНТ.

Цените в този динамичен сектор са изключително разнообразни. В Ню Йорк, например, те се движат от няколкостотин долара до ... почти нищо, в случай че кафето или ресторанта приютят лаптопа, собственика му и евентуален клиент или сътрудник.

Представете си, че влизате в стая, пълна с непознати. Намирате се в чужд град, не познавате никого, никой не ви познава. Имате свободата да правите каквото пожелаете, да отидете където пожелаете, и да разговаряте с когото пожелаете.

Как ще се почувствате? Това, което изпитвате, докато влизате в стаята, е усещането за анонимност: социокултурен феномен, който позволява съществуването на личното пространство и свобода. На практика обаче през 2017 г. този феномен вече не съществува, пише Браян Лъфкин в Би Би Си.