текущ регион » София

Безжичният интернет е едно от най-големите удобства в съвременния живот, но и той все пак си има слабите страни. Изследователите са открили ключов недостатък в протокола WPA2 за криптиране на Wi-Fi връзката, който би позволил на хакерите да прихванат номерата на кредитните ви карти, паролите, банковите ви снимки както и друга поверителна информация.

Пропуските, наречени "Key Reinstallation Attacks" или "Krack Attacks", са в самите Wi-Fi-стандарти, а не само към спефицични рутери.

Статистически погледнато, вероятността някой от вас да е един от 1,2 млрд. потребители на Facebook Messanger, които използват приложението повече от веднъж месечно, е отвъд просто голяма. И все пак съществува не по-малък шанс да сте не особено доволни от него.

Факт, Messanger тежи на смартфона, използва солидно количество ресурси и с всичките си нововъведения в стил Snapchat и т.н. по-скоро дразни, отколкото е от полза. Ако и вашето мнение съвпада с казаното дотук, решението е просто - Messanger Lite.

Представете си, че враг от чужбина е неутрализирал системата на обществено здравеопазване в района на голяма европейска столица. После продължава с атака срещу електрическата мрежа, намесва се в работата на метеорологичните услуги, манипулира имейлите на президента и атакува комуникационните системи на военните и полицията. Всичко това без да става от компютъра.

Няма жертви, поне никой не е бил директно убит. Няма да има разрушени сгради. И все пак повечето коментатори, дори най-склонните да спорят, биха се съгласили, че това е военен акт.

Откакто Twitter съществува, винаги е бил място за "къси пасове", а не за обстоятелствени обяснения. Лимитът от 140 символа за едно съобщение е не по-малко разпознаваема емблема на социалната мрежа от силуета на пиленцето в логото й.

Нищо не може да ви спре да си кажете компетентното мнение за новия проект на Слави Трифонов, да се възмутите от VIP Brother или да почерпите целия Twitter със снимка на сутрешното си кафе - просто бъдете кратки.