текущ регион » София

Търговци и предприемачи на криптовалути искат да помогнат за възстановяването на Пуерто Рико и да превърнат страната в първата икономика, движена от дигиталните пари. Те масово мигрират към острова с идеята да създадат крипто-утопия. Първоначалното й име е Пуертопия, но в момента се казва просто Сол.

Крипто-мигрантите също така се надяват да покажат на света как ще функционира един град на бъдещето, използвайки начина на работа на блокчейн технологията, която ще служи за повечето транзакции наравно с развитието на нова дигитална валута.

Животът е станал много по-удобен от 2012-а насам. Тогава пробивът в сферата на машинното обучение даде началото на трескава вълна от инвестиции за създаването на изкуствен интелект, която продължава и до днес. Разпознаването на говор, например, в повечето случаи вече работи, а освен това можете да отключите новия iPhone с лицето си.

Хората с уменията да изграждат подобни системи извличат огромни изгоди - те са се превърнали в най-желаните кадри в технологичния бранш. Но нов доклад за минусите от развитието на изкуствен интелект (ИИ) предупреждава, че тези специалисти трябва да обръщат повече внимание на тежкото морално бреме, което работата им носи.

Джунгуанцун, технологичният хъб в северната част на Пекин, често е наричан "Силициевата долина на Китай".

Само до преди 20 години този квартал беше по-популярен с непрекъснато никнещите пазари за полулегална електроника. Няколко многоетажни сгради бяха превърнати в открити пространства за продажба на какви ли не вещи - от камери, телевизори, DVD-плейъри и тостери, до танцуващи пластмасови фигури на Дядо Коледа и неонови вибратори.

Ако сте от честите потребители на Google, сигурно вече сте забелязали, че те направиха запазването на изображение през търсачката им доста по-трудно. Бутонът "Виж изображението" позволяваше да го отворите в нов раздел и запаметите, без да се налага да посещавате страницата, на която оригинално е публикувано.

Това беше полезна опция за тези, които искат да използват снимката за фон на десктопа си или за споделяне в социалните мрежи например. От друга страна предизвикваше противоречия за авторските права, което особено много дразнеше "библиотеката" за снимки Getty Images.