текущ регион » София

Производството и употребата на дронове с тегло над 150 кг, каквито са повечето командвани от земята летателни апарати, ще се подчиняват на общоевропейски правила. За това се договориха Европейският парламент и Съветът на Европа. В момента всяка държава си има свои правила и регулация за използването на дронове.

Дроновете и техните пилоти ще подлежат на задължителна регистрация и ще са задължени да спазват определени критерии на безопасност. Няма да е позволено да се използват за навлизане в пространството на личния живот на хората в ЕС, което е неприкосновено според правилата на общността.

Facebook обяви, че ще "разгърне" система с изкуствен интелект, целяща да разпознава бързо членовете на социалната мрежа, които имат самоубийствени мисли.

Инициативата е с цел своевременно помагане на тези хора, предаде Франс прес.

Технологията ще издирва автоматично индикации за самоубийствени мисли в посланията на потребителите, както в постваните от тях клипове във "Facebook live".

Младши сержант Сергей Козюк е едва на 23 години, когато е мобилизиран да защитава родната си Украйна във войната срещу Русия. Бие се на фронтовете в Донецк и Луганск, вижда как приятелите и бойните му другари умират без време. Ранен е при взрив по време на Битката за Иловайск през лятото на 2014 г., като по-късно получава медал за вярна служба.

Войната в Източна Украйна преобръща тотално живота на младия мъж. Променя всичко, в което някога е вярвал.

Нужно е нещо специално, за да си космонавт – необичайна комбинация от смелост, физическа подготовка, интелигетност, умението светкавично да взимаш важни решения, както и да си спокоен дори в най-напрегнатата ситуация. Всичко това оформя списъка на т.нар. „правилни неща“.

Когато НАСА избира своите първи астронавти в края на '50-те години на миналия век, агенцията се насочва към най-добрите военни пилоти и летци-изпитатели, които Съединените щати могат да предложат.